• Nederlands
  • English
  • Deutsch

1963
Een familiebedrijf
Cornelis Rijkaart startte in 1963, onder eigen naam C. Rijkaart N.V. Bakkerijmachines, dat zich richtte op Lamineermachines en Universele deegverwerkingslijnen. Zijn zoon Henk Rijkaart zette het bedrijf voort en bouwde het verder uit, waardoor de naam ‘Rijkaart’ nationaal en internationaal een begrip geworden is en synoniem staat voor kwaliteit en degelijkheid. Ronald Rijkaart vertegenwoordigt inmiddels de derde generatie Rijkaart van ons familiebedrijf en zorgde er de afgelopen twintig jaar voor dat het bedrijf zich steeds verder ontwikkelde en vernieuwde.

Sinds begin van 2017 is ook de vierde generatie Rijkaart aan boord en is zijn dochter Laura Rijkaart begonnen bij onze bijzondere familiebedrijf. Hierdoor zal de Rijkaart naam blijven voortbestaan en zal de vertrouwde service, kwaliteit en maatwerk gegarandeerd blijven.

 
Pielines machine - Rijkaart

Over Rijkaart

Wij zijn een familiebedrijf en willen op die manier werken. Niet alleen intern, maar ook extern; met onze klanten en voor de bakkersbranche.

De natuurlijke flexibiliteit van de organisatie, de korte lijnen, de saamhorigheid en de passie voor het vak, leveren voor iedereen die erbij betrokken zijn meerwaarde, zowel bedrijfsmatig als op persoonlijk vlak.

''Gezond in het leven staan, iets bijdragen, bouwen aan succes op basis van oprechte betrokkenheid; een gezonde toekomst bieden. Klanten, medewerkers en de branche van dienst zijn, generatie op generatie; dat is voor ons het mooiste wat er is.''

Wij zijn gericht op duurzaamheid en continuïteit. Samen werken aan innovatie en ontwikkeling, ten gunste van het resultaat; dat is waar Rijkaart voor staat.

 

Onze organisatie

Innovatie en specialisaties

Innovatie en specialisaties

Unieke ontwikkelingen

Kennisopbouw en innovatie zijn voor ons een continue opdracht. Een opdracht die we met plezier en toewijding uitvoeren en volledig in de organisatie verankerd is. Elke klant profiteert van de ervaring die is opgedaan in eerdere maatwerk- en adviestrajecten. Ontwikkelingen die interessant zijn voor bredere toepassing worden uitgewerkt tot nieuwe standaards. Vanuit deze achtergrond zijn voor bepaalde toepassingen specifieke lijnen ontwikkeld, waaronder: pie lijnen (voor taartbodems), repenlijnen (voor mueslirepen, energy bars, etc.), hot press pizza lines, sushilijnen (voor Nigiri), compacte lamineerlijnen (voor kleine ruimten).Voor dit soort specialistische productielijnen is Rinc de aangewezen partij.
Theme Image

Werkwijze

HOE RIJKAART WERKT

Wij werken naar het beste resultaat voor de beste prijs denken mee in het proces van de klant, adviseert en levert kwalitatief hoogwaardige en praktisch optimaal functionerende productielijnen. Waar het kan wordt gebruik gemaakt van standaard elementen en waar nodig wordt maatwerk toegepast. Beproefde en nieuwe technieken worden gecombineerd. Altijd wordt de meest effectieve en efficiënte oplossing gezocht die optimaal voldoet aan de behoefte en waarin alles is meegenomen: het gebruik van de beschikbare ruimte, het productieproces én de investering.

Theme Image Waarom Rijkaart

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN RIJKAART

Wij denken mee in het proces van de klant, adviseren en leveren kwalitatief hoogwaardige en praktisch optimaal functionerende productielijnen. Wij zorgen voor de meest effectieve en efficiënte oplossing die optimaal voldoet aan de behoefte van onze klanten. Werkt naar het beste resultaat voor de beste prijs. Zakendoen met ons betekent kiezen voor: Onvergelijkbare kwaliteit en maatwerk en de ultieme prijs-kwaliteitverhouding. Wij geven advies op basis van de grootst mogelijke ervaring en hebben een korte communicatielijnen en snelle besluitvaardigheid. Een mentaliteit die wordt gekenmerkt door nuchterheid en pragmatisme.

Theme Image

Service en continuïteit

PRODUCTIEPROCES

Stabiliteit en continuïteit in uw productieproces, dat is wat u wilt en wat u mag verwachten. Meedenken, adviseren bij veranderingen, onderhouden en waar mogelijk verbeteren; dat is wat wij voor u willen betekenen. En als er nieuwe technieken ontstaan die voor u relevant zijn dan hoort u dat als klant van ons als eerste. Service en maatwerk zit in onze genen. Het uitgangspunt is altijd wat u nodig hebt voor een optimale bedrijfsvoering. U krijgt een wereldwijde service met gegarandeerde betrouwbaarheid en bereikbaarheid van een team van specialisten dat u en uw specifieke situatie kent en ervoor gaat om daar de best mogelijke bijdrage aan te leveren.

Theme Image

Team

AMBITIE

Wij zijn realistisch en leggen de lat hoog, zowel vakinhoudelijk als in onze interne en externe relaties. De flexibiliteit van de organisatie, de saamhorigheid en de toewijding voor klanten en het vak leveren voor iedereen die erbij betrokken zijn meerwaarde. Medewerkers werken bij Rijkaart voor de prettige manier van werken en vanwege de uitdaging om steeds het beste te creëren. Klanten weten dat zij kunnen rekenen op de beste service en toewijding van onze medewerkers. “We opereren vanuit de ambitie om steeds het ultieme te maken, datgene wat echt goed werkt; vandaag, en op de langere termijn. Met toewijding, betrokkenheid en oprechte interesse denken we mee in het proces van de klant.”

Theme Image

Kernwaarden en ambitie

IDENTITEIT EN MENTALITEIT

Vanuit onze identiteit en mentaliteit hebben we kernwaarden gedefinieerd die iets zeggen over ons en hoe we ons werk en elkaar benaderen. Deze waarden zijn het uitgangspunt voor al ons handelen: - Betrokkenheid - Flexibiliteit - Continuïteit Betrouwbaarheid vinden we belangrijk. We willen er zijn voor elkaar. Bouwen; met elkaar en voor elkaar. Bouwen aan de toekomst van onze klanten en die van onszelf. We gaan voor continuïteit die generatie op generatie wordt doorgegeven.
+ Laminatoren
+ Broodlijnen
+ Uitwalslijnen
+ Pie & quichelijnen

Onze klanten